Madrid

El govern espanyol regalarà 300.000 lectors de DNI electrònic

Uns 12 milions de ciutadans de tot l'Estat ja han renovat l'antic document d'identificació per un dels nous DNI electrònics, però la majoria no saben els usos que té. Per tal de canviar aquesta situació, el govern espanyol posa en marxa una campanya per regalar més de 300.000 DNIe i fomentar-ne l'ús. Els qui en sol·licitin un, a partir de l'1 d'octubre, hauran de pagar dos euros en concepte de despeses d'enviament.

Actualitzat
Molts ja el tenen, però pocs saben per a què serveix. El DNIe ofereix un seguit d'avantatges als ciutadans, com per exemple la descàrrega de certificats digitals en la mateixa targeta i la signatura electrònica, dos requisits per a la majoria de tràmits amb l'administració per via telemàtica.

Per utilitzar-lo, però, cal disposar d'un lector similar al de les targetes de memòria, amb una ranura especial per llegir el xip que el document porta incorporat. Aquests aparells estan a la venda des de fa temps, però han tingut poc èxit a causa de la manca d'informació.

La campanya que posa en marxa el govern espanyol repartirà 300.000 lectors entre els sol·licitants, que poden fer la petició a partir de l'1 d'octubre des del mateix web. Per rebre'l s'hauran de pagar, amb targeta de crèdit o bé a través de Paypal, dos euros per a les despeses de transport. L'objectiu és que l'ús del document electrònic sigui massiu, com ja passa en altres estats europeus.

Si encara no disposes del DNIe, pots sol·licitar-lo des d'aquí encara que l'antic document no t'hagi caducat. Això sí, hauràs de pagar 10 euros.

Anar al contingut