Barcelona

S'inaugura oficialment l'últim curs universitari amb titulacions sense adaptar a Bolonya

Les diplomatures i llicenciatures inicien el seu últim curs de vida. Aquest divendres ha començat oficialment del curs universitari 2009-2010, l'últim que tenen els centres catalans per adaptar-se al nou Espai Europeu d'Educació Superior, més conegut com a Pla Bolonya. El president de la Generalitat, José Montilla, ha presidit l'acte inaugural amb el compromís de mantenir la despesa en investigació i formació malgrat el context de crisi econòmica.

Actualitzat
Les 12 universitats catalanes han començat el nou curs en un acte solemne a la seu central de la UOC, a Barcelona. Aquest curs serà recordat, sens dubte, per ser l'últim any acadèmic que ofereix les titulacions en format de diplomatura i llicenciatura.

La formació universitària s'apropa aquest curs definitivament a Bolonya amb l'aparició de nous graus, en molts casos inèdits al país. El de genètica, per exemple, en tot l'Estat només l'ofereix la Universitat Autònoma de Barcelona. Amb una primera nota de tall fixada en 7,60 punts, les 60 places que s'oferien s'han acabat cobrint.

En altres casos, l'adaptació a la normativa europea ha permès reordenar alguns estudis. És el cas dels de la Facultat de Filologia de la Universitat de Barcelona, on s'han reduït a 9 graus les 15 llicenciatures que s'oferien. S'han eliminat, doncs, les carreres amb menys matriculacions, com ara les filologies eslava, alemanya o francesa, però sense suprimir cap ensenyament.

Molts continguts d'aquestes llicenciatures formen part del pla d'estudis del grau de Llengües i Literatures Modernes, una titulació que abans no existia i que permet triar entre 14 idiomes i especialitzar-se en 2. El primer curs amb la nova oferta ha estat un èxit, i, en el seu conjunt, Filologia ha guanyat més de 150 alumnes.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut