Barcelona

El Congrés rebutja la supressió de l'impost de successions

Per només 6 vots -pels diputats absents- la proposta de CiU per suprimir l'impost de successions per als familiars directes ha estat rebutjada pel Congrés dels Diputats. CiU havia presentat una proposició de llei en què plantejava la supressió de l'impost sobre successions i donacions per als familiars directes a partir de l'exercici 2010. La proposta havia tingut el suport d'ERC, que s'havia desmarcat així del tripartit.

Actualitzat
El portaveu de CiU al Congrés, Josep Sánchez Llibre, n'ha defensat la supressió perquè és un impost de caràcter "confiscador" que grava bàsicament les classes mitjanes "que han estalviat durant tota la vida i han tributat per aquest estalvi" i que, en el moment de la mort, obliga els seus hereus "a tornar a pagar".

També havia demanat la supressió d'aquest impost per aconseguir que hi hagi un "equilibri fiscal" a tot el territori espanyol i no es produeixin "deslocalitzacions de patrimonis" d'unes comunitats autònomes que el tenen, com Catalunya, a altres que l'han bonificat, com Madrid.

No és la primera vegada que CiU portava la supressió de l'impost de successions a la Cambra Baixa en aquesta legislatura. Al maig la va introduir en forma de proposta de resolució al Debat de Política General, però la iniciativa va ser derrotada "per només un vot", segons ha recordat Sánchez Llibre.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut