Barcelona

La Comissió Europea veu de bon ull la proposta d'ampliació de les zones ZEPA del Segarra-Garrigues

La Comissió Europea veu altament favorable l'ampliació de les zones d'especial protecció de les aus, les ZEPA, proposada per la Generalitat. Ho han confirmat a TV3 tant fonts del govern català com de l'executiu europeu. Com que el projecte està en període d'al·legacions a Catalunya, la proposta definitiva, però, no arribarà fins que es resolguin.

Actualitzat
Aquest dilluns la Unió Europea va rebre una delegació catalana per parlar de l'ampliació de les zones protegides del canal Segara-Garrigues. Ara s'ha sabut que ho veu de bon ull, però no serà fins que finalitzi el període d'al·legacions que Brussel·les podrà confirmar que el nou projecte s'adequa als requisits establerts.

Si s'acaba acceptant la nova ampliació, de 1.597 hectàrees, de la zona de protecció dels ocells esteparis, fins a superar les 40.000, Europa també aixecarà l'avís de multa que havia fet perquè el canal Segarra-Garrigues envaïa espais protegits. A més, es posarà fi a dos anys d'estira-i-arronses amb la Comissió Europea per aquesta qüestió.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut