Barcelona

El govern destina 200 milions d'euros a l'ocupació juvenil

El govern ha aprovat el pla de mesures sobre ocupació juvenil pel període 2009-2012. Es tracta d'un acord que té el vistiplau dels agents econòmics i socials i del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya. Està dotat amb un pressupost de 200 milions d'euros i preveu desenvolupar 65 actuacions per a joves d'entre 16 i 29 anys.

Actualitzat
Potenciar encara més la Formació Professional per tal que els joves aprenguin un ofici i alhora obtinguin una titulació és un dels punts que recull l'Acord de Mesures per a l'Ocupació Juvenil a Catalunya. Però el document, que han pactat agents socials i econòmics i el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, preveu anar més enllà.

Entre les mesures, destaca la voluntat de fomentar que els joves puguin estudiar i treballar al mateix temps. I, per aconseguir-ho, es vol adoptar una organització dels estudis més flexible.

A més, des del govern també es vol potenciar la creació d'empreses. Així, en la Formació Professional, es preveu la creació d'un mòdul de foment de la iniciativa emprenedora.

Finalment, també es tindran presents els joves amb risc d'exclusió social que no tenen feina i ja han abandonat els estudis. Es posarà en marxa un programa per formar, orientar i inserir professionalment aquests joves.

Anar al contingut