París

France Telecom anuncia mesures per aturar "l'espiral infernal de suïcidis"

France Telecom ha anunciat mesures per reforçar el departament de recursos humans i d'ajuda mèdica i psicològica per frenar l'espiral de suïcidis de treballadors de l'empresa. El president de l'empresa, Didier Lombard, s'ha reunit d'urgència amb el ministre de Treball francès, com a representant de l'estat francès, principal propietari de la companyia, per intentar reconduir la situació, que ha qualificat d'"espiral infernal de suïcidis".

Actualitzat
La direcció de France Telecom s'ha compromès a acompanyar més els treballadors i a habilitar, fins i tot, una línia de telèfon per escoltar-los. Es tracta de gestionar millor els forts canvis que la companyia experimenta des de fa deu anys, per deixar enrere l'estructura d'una empresa pública que tenia el monopoli i adaptar-se a la lliure competència d'un mercat en constant moviment, com el tecnològic.

Entre les mesures anunciades per Didier Lombard hi ha aturar fins a l'octubre les mobilitats internes, un dels motius que s'apunten com relacionats amb l'allau de suïcidis, a banda d'un reforç dels equips d'ajuda psicològica i seguiment mèdic. A més, la companyia s'ha compromès a millorar la formació dels executius i a ampliar el personal dedicat a la gestió del terrenys. Tot i això, Lombart ha afirmat que cal continuar amb la mutació de l'exempresa pública perquè s'emmarca en un sector en constant evolució.

Per la seva banda, el ministre de Treball francès ha instat France Telecom a seguir l'exemple d'altres companyies franceses i a aplicar el codi d'antiestrès a la feina. Les autoritats han qualificat la situació de France Telecom de greu. És per això que el govern seguirà molt de prop aquests compromisos, amb controls mensuals a través de la Direcció General de Treball.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut