"El matí de Catalunya Ràdio"

Laporta: "Participo de la manera de pensar de Joan Carretero"

El president del Barça, Joan Laporta, s'ha mostrat molt agraït per la invitació que li ha llançat el líder de Reagrupament, Joan Carretero, perquè s'incorpori al seu projecte polític. En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", Laporta ha dit que se sentiria molt còmode a la formació de Carretero, perquè comparteix amb ell l'ideari independentista i la creença que cal unitat en el panorama política català.

Actualitzat
L'endemà de la mà que, des dels micròfons de Catalunya Informació, va allargar el líder de Reagrupament, Joan Carretero, al president del Barça, Laporta hi ha respost assegurant que hi comparteix l'ideari, especialment en el sentit que "la unió fa la força i el que ens ha passat a Catalunya molts cops és que els partits catalanistes estan massa disgregats".

El president barcelonista, que ha afirmat, en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", que aquesta falta d'unitat "no és bona per al país", ha afegit que Catalunya està patint una retallada sistemàtica i premeditada, tot i que subtil, dels seus drets.

"Mai he fet política de partits"

Laporta, que aquest divendres va encapçalar la manifestació de plataformes sobiranistes amb motiu de la Diada, també ha respost, en l'entrevista de Manel Fuentes, a les crítiques que ha aixecat aquest posicionament polític d'un president del Futbol Club Barcelona. 

El president blaugrana ha assegurat que ell no ha fet mai política de partits, i en el mateix sentit s'ha referit respecte al club: "El Barça mai ha fet política de partit, el que fa és política social." D'aquesta manera, Laporta ha defensat que "el club esportiu més important de Catalunya" té dret a manifestar-se sobre els grans temes de país i a preocupar-se sobre qüestions socials.

"Que Valdano compari Catalunya amb la Comunitat de Madrid vol dir que no ha entès res"

Joan Laporta, que no descarta fer el salt a la política un cop acabi la seva feina al capdavant de l'entitat blaugrana, també ha respost les polèmiques declaracions del director esportiu del Reial Madrid, Jorge Valdano, que va acusar el Barça de mirar-se el melic, en contraposició al Madrid, que, segons ell, mira de portes enfora.

Per Laporta, el director esportiu del Madrid és l'exemple que fora de Catalunya no s'entén la idea d'estat plurinacional: "Que Valdano compari Catalunya amb la Comunitat de Madrid vol dir que no ha entès res, i potser no és culpa seva", ha assegurat. "Això deu ser culpa dels que no volen que sigui així", ha afegit.

Per Laporta, "Catalunya és una nació ara com ara dins de l'estat espanyol i Madrid és una distribució administrativa que marca la Constitució".
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut