Madrid

Montilla apel·la a la lleialtat entre governs per evitar extremismes

El president, José Montilla, reclama respecte per la legalitat i la lleialtat entre governs per evitar extremismes. El cap de l'executiu català ho ha dit després de la polseguera aixecada pel referèndum sobiranista d'Arenys de Munt i en ple debat sobre la reacció a una eventual retallada de l'Estatut al Tribunal Constitucional. El cap de l'executiu ha presidit a Madrid la celebració de la Diada Nacional de Catalunya.

Actualitzat
José Montilla ha defensat la lleialtat entre executius però també el compliment íntegre de l'Estatut com a "millor antídot" contra "el tremendisme dels extrems". El president de la Generalitat ha subratllat que Catalunya respectarà el marc jurídic establert sigui quin sigui el desenllaç del recurs del PP contra l'Estatut al Tribunal Constitucional, encara que ha afegit que no renunciarà a la defensa de l'autogovern que preveu el text.

Montilla s'ha pronunciat així l'endemà de la victòria del "sí" a la independència de Catalunya en el referèndum d'Arenys de Munt, que han criticat des de Madrid, tant el govern espanyol i el PSOE com des del PP.

Sense citar-la directament, Montilla ha relacionat la consulta amb l'Estatut i les possibilitats d'autogovern que ofereix. "Estic convençut que el millor antídot contra el tremendisme dels extrems i la resposta al que necessita la societat la trobarem en la lleialtat mútua i en la sòlida voluntat dels governs d'aplicar i de complir les lleis amb convicció, començant per l'Estatut", ha conclòs.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut