Els matins de TV3

Maragall defensa que els ordinadors són un estalvi per a les famílies

El conseller d'Educació, Ernest Maragall, ha defensat que la introducció dels ordinadors portàtils significa un estalvi per les famílies. El conseller ha explicat que les famílies només hauran de pagar un sol cop 150 euros per l'ordinador i s'estalviaran comprar els llibres. "L'import total baixa, i baixa molt", ha subratllat. Però, Maragall ha afegit que l'ordinador és només "la cirereta" del procés de digitalització de les aules, i que el més important és l'"esforç integral" per tenir "una aula ben equipada, pissarres digitals, professors preparats, i uns continguts pedagògics adients" per a l'ordinador. Maragall també ha explicat que els mestres han de fer seva la llei d'educació de Catalunya.

Actualitzat
Maragall ha defensat que les famílies hagin de pagar 150 euros per l'ordinador portàtil pels seus fills. El conseller d'Educació ha insistit que les que no se'n puguin fer càrrec no hauran de pagar, però que "gràcies a aquesta contribució s'està millorant la qualitat del procés". El conseller Maragall ha defensat que el co-pagament és "més equitatiu que distribuir ordinadors gratuïts".

El portàtil ajuda a reduir el cost real de les famílies

"Les famílies hauran de pagar un sol cop l'ordinador, la meitat, però podran deixar de pagar els llibres de text que abans havien de pagar un a un", ha dit Maragall. Per això, ha conclòs que "l'import real total per a les famílies catalanes baixa, i baixa molt".

Els mestres han de fer seva la llei d'educació

Maragall ha declarat que Catalunya "comença el curs en millors ocasions que l'any passat. Estem avançant". El conseller ha dit que és important que els professors facin seva la llei d'educació i ha explicat que "no hi ha ni una sola aula que no tingui els professors que li toqui tenir". Pel que fa a les aules provisionals, Maragall ha dit que aquest curs arrenca "amb poc més de 860".

El conseller ha assenyalat que la jornada d'inici del curs 2009-2010 és un dia important per la quantitat de novetats amb què comença el curs escolar. Però ha dit que tot plegat s'ha de prendre amb absoluta normalitat.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut