Madrid

El Corte Inglés proposa reduir torns per mantenir els seus 40.000 treballadors

La crisi també ha arribat a El Corte Inglés, i l'empresa busca fórmules per lluitar contra la caiguda del consum sense acomiadar cap dels seus 40.000 treballadors. És per això que la direcció de l'empresa ha proposat als empleats modificar-los els horaris i els torns al llarg de l'any, a canvi de no retallar la plantilla. La UGT assegura que la proposta de l'empresa no garanteix el descans familiar.

Actualitzat
Els beneficis de la cadena espanyola de distribució dels últims mesos han caigut per primer cop en setze anys. Aquests resultats, en un context de crisi econòmica i del descens del consum, han dut la direcció d'El Corte Inglés a presentar una proposta als seus 40.000 treballadors.

En concret, l'empresa vol suprimir els torns més improductius i evitar que coincideixin els horaris d'alguns venedors. L'objectiu principal és que la majoria d'empleats treballin entre els torns de les 11.30 h i les 14.30 h, i entre les 17.30 h i les 20.30 h, que són les franges horàries en què es concentren les vendes.

El Corte Inglés també proposa una nova distribució dels empleats al llarg de l'any, per estalviar-se contractacions extraordinàries durant les èpoques de vacances i rebaixes. A canvi, la companyia es compromet a mantenir tots els llocs de treball i a apujar un 2% el sou base, tal com fixa el conveni del sector.

La UGT ha dit que els horaris que planteja l'empresa no garanteixen el descans familiar, i que resten dies de vacances als treballadors.
Anar al contingut