Kabul

Karzai no necessitarà una segona volta per revalidar el càrrec de president de l'Afganistan

L'actual president de l'Afganistan, Hamid Karzai, no necessitarà una segona volta per revalidar el càrrec. Amb el 95% dels vots escrutats, supera la meitat de les paperetes, i li treu 26 punts d'avantatge al seu principal rival, Abdullah Abdullah. La comissió electoral independent està fent el recompte definitiu de les paperetes dels comicis, que es van celebrar el 20 d'agost. De tota manera, la mateixa comissió admet que hi ha un 2% de les taules que no es podran escrutar, perquè s'hi han detectat irregularitats.

Actualitzat
Amb més del 90% dels vots escrutats, la comissió electoral atorga a Karzai el 54% de vots. Molt per sobre del seu principal rival, l'exministre d'Afers Estrangers Abdullah Abdullah, que es queda amb el 26%.

Amb aquests resultats, Karzai no haurà d'anar a una segona volta ja que supera el 50% dels vots. Tot i això, s'està pendent de les investigacions sobre les nombroses denúncies per frau i irregularitats durant els comicis del 20 d'agost passat. En aquest sentit, la comissió ha anunciat que en el recompte ofert avui no s'ha tingut en compte més del 2% dels vots per les sospites de frau.

La distància entre Abdullah i Karzai va començar sent ínfima, però s'ha anat ampliant a mesura que han passat els dies. El candidat opositor ha denunciat un frau massiu, mentre que els observadors europeus creuen que hi ha hagut algunes imperfeccions en el procés, però que les eleccions es poden donar per bones.
Anar al contingut