París

L'OCDE constata signes de recuperació a la majoria de països, inclosa Espanya

L'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic ha enviat un missatge esperançador en el context de crisi econòmica mundial existent. Les últimes dades que ha publicat l'organisme, corresponents al mes de juliol, mostren "signes forts de recuperació en la major part de països membres". En concret, l'indicador per al conjunt dels 30 països membres s'ha incrementat un 1,5% al juliol i se situa tan sols a 1,9 punts per sota del nivell de juliol del 2008, just abans de l'inici de la crisi. Les dades d'Espanya també conviden a l'optimisme.

Actualitzat
L'indicador conjunt de l'OCDE va pujar fins a situar-se als 97,8 punts, un increment destacable però encara per sota del nivell 100 que marca la mitjana de l'organització a llarg termini.

En el cas de la zona euro, durant aquest mes l'augment va ser d'1,9 punts, fins a situar-se als 100,5. A aquest ascens van contribuir sobretot les progressions d'Itàlia i Alemanya, de 2,7 i 2,3 punts, respectivament.

Però també a Espanya es va registrar un important avanç, concretament d'1,73 punts. Amb això Espanya se situa als 100,97 punts i supera el llindar mitjà per primera vegada des del primer semestre del 2008. L'evolució d'Espanya en els últims dotze mesos ha estat de 2,51 punts. El govern espanyol, a través de la seva responsable d'Economia, Elena Salgado, ja ha qualificat aquestes dades de positives i ha assegurat que demostren que "la recuperació pot començar en breu".

Anar al contingut