Barcelona

Treballadors de Roca tallen un lateral de la Diagonal en contra de l'ERO que afecta 700 persones

Uns 600 treballadors de totes les plantes de l'estat espanyol de Roca -Gavà, Sevilla i Madrid- s'han concentrat davant les portes de la seu del fabricant de sanitaris a la Diagonal de Barcelona contra l'expedient de regulació d'ocupació que afectarà més de 700 persones. Els manifestants han tallat un lateral de la Diagonal, entre l'avinguda Sarrià i la plaça Francesc Macià, i han llançat petards, barres de pa -el de les seves famílies, segons han dit- i ous contra la façana de Roca. Consideren que l'ERO està injustificat.

Actualitzat
Els treballadors de les plantes de Roca a Gavà, Sevilla i Madrid s'han concentrat davant la seu de l'empresa a la Diagonal de Barcelona per protestar contra l'ERO que afectarà 713 empleats de tot l'estat espanyol.

El president de la Federació d'Indústria de Comissions Obreres, Juan Carlos García, ha explicat que la plantilla està "enfadada i decebuda" perquè fins fa un any l'empresa sempre havia ofert solucions pactades, però ara es presenta un ERO rere l'altre".

Els manifestants han tallat un lateral de la Diagonal, entre l'avinguda Sarrià i la plaça Francesc Macià, i això també ha afectat la circulació del tram. Diverses patrulles dels Mossos d'Esquadra i de la Guàrdia Urbana han vigilat la protesta, que s'ha desenvolupat sense incidents.

L'ERO afectarà 713 treballadors

El grup Roca va anunciar, el 28 de juliol, la intenció de posar en marxa un ERO que afectaria les plantes de Gavà, amb 356 acomiadaments entre el personal de la fàbrica i de les oficines; d'Alcalá de Guadaíra, a Sevilla, amb 180 acomiadaments, i d'Alcalá de Henares, a Madrid, amb 177 més.

El fabricant de sanitaris ha justificat la mesura per la crisi al sector de la construcció, així com per la caiguda que ha experimentat el mercat de la reforma de l'habitatge.
Anar al contingut