"L'entrevista" de Catalunya Informació

Castells creu que l'Estat no està fent prou per sortir de la crisi econòmica

El conseller d'Economia, Antoni Castells, considera que l'Estat no està fent tot el que caldria per sortir de la crisi econòmica actual i pronostica que Catalunya es recuperarà abans que la resta de l'Estat. Castells ho ha dit en l'espai "L'entrevista" de Catalunya Informació, on també ha carregat contra la pujada d'impostos que va anunciar l'executiu de Zapatero. El conseller ha dit que és un debat "mal plantejat i plantejat a destemps" quan ara el que caldria és concentrar-se en el manteniment de les mesures d'estímul econòmic com han plantejat els ministres d'Economia i Finances del G-20.

Actualitzat
El conseller d'Economia, Antoni Castells, assegura que l'Estat "no acaba d'agafar el toro per les banyes" i que podria fer més coses perquè Espanya sortís de la situació actual de crisi econòmica. Castells reconeix que Espanya té "problemes específics", com l'elevada taxa d'atur i un gran pes del sector de la construcció que n'endarreriran la recuperació.

En canvi, segons Castells, Catalunya es recuperarà abans de la crisi. El conseller considera que a Catalunya, "serem dels que estirarem", atesa la importància del comerç exterior. I si altres països es recuperen abans, Catalunya millorarà el seu comerç exterior i això beneficiarà l'economia.

Un debat "mal plantejat"

Castells ha fet aquestes declaracions a l'espai "L'entrevista" de Catalunya Informació, on també s'ha referit a algunes reformes que l'executiu espanyol ha posat sobre la taula, com ara la pujada d'impostos i la reforma del mercat laboral.

Sobre els impostos, el conseller d'Economia ha dit que és un debat "mal plantejat i a destemps", quan el que s'ha de fer ara és concentrar-se en les consignes de mantenir l'estímul fiscal acordades pels ministres d'Economia i Finances del G-20. 

Pel que fa a l'altra qüestió, la reforma del mercat laboral, ha dit que cal "parlar sense apriorismes" i que és una reforma que s'ha de plantejar a fons, sobretot amb l'elevada taxa d'atur actual.

La sentència de l'Estatut

En clau política, Castells ha parlat de la sentència que el Tribunal Constitucional té pendent sobre l'Estatut. El conseller s'ha mostrat convençut de la constitucionalitat del text tot i que no està tan segur que la sentència del Tribunal Constitucional el respecti tot.

Antoni Castells ha assegurat que el govern català acatarà la sentència, sigui favorable o no, tot i que ha dit que si és contrària suposarà un problema seriós pel que fa a les relacions entre Catalunya i Espanya. El conseller ha dit que no seria partidari d'una manifestació preventiva, però ha recalcat que "el país s'ha d'expressar amb tota la seva força, ara i després".

Les relacions entre el PSC i el PSOE

Castells ha reflexionat sobre la negociació del sistema de finançament, que va ser llarga i dura, entre el govern de Catalunya i l'executiu socialista de Zapatero. Ha assegurat que en les negociacions del PSC i la Generalitat amb l'executiu de Zapatero troba a faltar una veu més forta del PSC a Madrid, i ha assenyalat les dificultats que hi ha per fer sentir una veu "del tot necessària" per a la "vinculació amb el PSOE".
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut