Califòrnia

Milers d'internautes discuteixen en línia el significat d'un ovni abduint la "o" del logo de Google

Un ovni abduint una "o" del popular logo de Google està aixecant polseguera en el món internauta. El logotip va aparèixer dissabte, 5 de setembre, en diferents versions locals com la de la Xina, el Japó, el Regne Unit, Alemanya, Mèxic, el Perú o Veneçuela, i enllaça amb la cerca "Fenòmens inexplicables". El potent cercador acostuma a canviar el seu logotip en funció d'aniversaris o festivitats sonades, però aquesta vegada n'ha deixat atònits uns quants. Per afegir-hi més misteri, el canal del Twitter oficial de Google mostrava un altre missatge inexplicable. La polèmica està servida i hi ha opinions per a tot.

Actualitzat
Què celebrava Google amb un ovni abduint la "o" del seu logo? La pregunta s'està estenent en els fòrums en línia i de moment hi ha moltes teories. És l'efemèride de la locució radiofònica de la Guerra dels Mons feta per Orson Wells? No, perquè va tenir lloc un 30 d'octubre. Es tracta d'una acció publicitària davant de la pròxima estrena d'un film relacionat amb el món extraterrestre? O té alguna cosa a veure amb els anells de Saturn?

L'estrany logotip es va anar estenent per les diverses versions locals des de primera hora del dissabte però Google no ha donat cap explicació sobre el que significa. És més, si s'entra al canal Twitter de la companyia l'inexplicable fenomen encara es complica una mica més. Allà es pot llegir encara un "tweet" que diu: "1.12.12 25.15.21.18 15 1.18.5 2.5.12.15.14.7 20.15 21.19".

Si associem una lletra de l'alfabet a cada nombre, com a resultat apareix "All your o are belong to us"que es pot traduir com "Totes les teves o són ens pertanyen". Aquesta frase sense sentit és una paròdia de la famosa a internet "All your base are belong to us" que es va fer popular a principis del nou mil·lenni a través d'una mala traducció del japonès a l'anglès d'un vell videojoc anomenat Zero Wing.

Hi ha qui apunta que podria tenir a veure amb l'aniversari d'aquest mateix videojoc. Però llavors per què enllaçar amb la cerca "Fenòmens inexplicables"? I per què no donar-ne cap mena d'explicació? El cert és que ara per ara Google no ha donat cap informació oficial sobre el misteri.

La controvèrsia està servida. Sigui el que sigui, el que està clar és que el potent cercador ha aconseguit acaparar l'atenció de milers d'internautes. La solució més senzilla? Que realment no tingui cap mena d'explicació i sigui un simple joc de Google per mesurar l'impacte del boca orella a la xarxa.

Anar al contingut