Sant Joan Despí

Mas votaria "sí" al referèndum d'Arenys de Munt

El president de Convergència i Unió, Artur Mas, ha considerat "totalment ridícul" que l'Estat organitzi "aquest enrenou" perquè una entitat d'Arenys de Munt vol fer una consulta als ciutadans. El líder de Convergència ha afirmat que "personalment votaria 'sí'" al referèndum, però ha recordat que cap partit polític des de Catalunya mai ha plantejat una consulta d'aquest tipus. Mas ha insistit en declaracions a "Els matins d'estiu", de TV3, que l'Estat té problemes més greus que dedicar-se a mirar si una entitat privada pot fer un referèndum.

Actualitzat
El líder convergent ha dit que a títol personal votaria "sí" a la consulta d'Arenys de Munt, però ha recordat que a Catalunya ni han plantejat des de CiU ni s'ha plantejat mai des d'enlloc una iniciativa d'aquest tipus. "Em sembla totalment ridícul que l'Estat organitzi tot aquest enrenou perquè una entitat vol fer un referèndum", ha declarat Mas en relació amb la consulta que una entitat privada d'Arenys de Munt vol fer als ciutadans sobre la independència de Catalunya.

En declaracions al programa "Els matins d'estiu", de TV3, Mas ha criticat que l'Estat malgasti energia en aquest tema quan té altres problemes. En aquest sentit, Mas ha mostrat la seva preocupació per l'atur i per la situació econòmica espanyola i ha indicat que no s'haurien d'apujar els impostos. "En plena crisi econòmica no es pot treure diner del ciutadà per tapar forats de l'Estat", ha considerat el líder convergent. Mas ha insistit que ell seria partidari de deixar els diners a l'economia i que els tingui la gent.

"Passotisme de l'Ajuntament" amb la prostitució


El líder convergent també s'ha referit al problema de la prostitució als carrers de Barcelona que aquests darrers dies ha saltat a la llum pública i ha indicat que no es pot permetre "una degradació de la vida ciutadana" d'aquest tipus. Mas ha dit que "hi ha hagut molt passotisme" per part de l'Ajuntament de Barcelona, i que no es pot vendre una imatge de la ciutat que "la converteixi en un campi qui pugui". Per això, ha indicat que "per acabar amb la prostitució al carrer falta presència de les forces de la seguretat i que hi hagi coordinació entre les administracions".

Per últim, Mas s'ha tornat a referir a la sentència que el Tribunal Constitucional ha d'emetre sobre l'Estatut. Mas ha dit que a diferència de Montilla, "que no vol parlar-ne abans, ni gairebé en voldrà parlar després tampoc", si finalment arriba una sentència contrària "sóc partidari que des de Catalunya es respongui enèrgicament".
Anar al contingut