Barcelona

Coldplay omple l'Estadi Olímpic en un concert que recull elogis i esbroncades a Barcelona

Els britànics Coldplay han tornat a mostrar el seu art a Barcelona i ho han fet amb un concert que no ha deixat indiferent a ningú. Durant dues hores el grup liderat per Chris Martin va entregar-se a un públic dividit entre fans rendits als peus d'una banda que s'atrevia a tocar per primera vegada en un gran estadi a Espanya i els que lamentaven problemes de so a crits de "no se sent" i un espectacle mancat de ritme. Les cançons més contagioses del quartet, però, van fer vibrar els més de 63.000 espectadors que omplien el Lluís Companys així com una escenografia molt ben feta que va comptar amb projeccions, globus gegants, grans quantitats de confeti en forma de papallona i focs artificials.

Actualitzat
Coldplay va confirmar, de nou, la bona sintonia amb Barcelona en la que era la seva tercera actuació en poc més d'un any a la capital catalana. "Viva la vida or death all his friends", el quart disc dels britànics, els ha catapultat a la categoria de grans bandes de la història i els ha donat ales per enfrontar-se per primera vegada a Espanya en un emplaçament de grans dimensions com és un estadi olímpic.

Omplir-lo no va ser cap problema pel quartet, que en poques hores van esgotar les entrades del que seria la seva única actuació en territori espanyol. Quedava el més difícil, fer embogir el públic i demostrar que el seu pop rock pot funcionar en gran format. "Live in Technicolor" va obrir la nit amb uns lamentables problemes de so que en diferents moments del concert van provocar els xiulets i queixes del públic.

El magnetisme del seu líder, Chris Martin, i els efectes de llums i vídeos van intentar posar remei a un concert que va ser enregistrat per editar-ne un DVD. Això i cançons himne de la banda com "Viva la vida" o "Yellow" van aconseguir crear el clímax esperat, insuficient de totes maneres per allunyar una certa fredor palpable en l'ambient. Inexplicablement, Martin no va allargar un dels moment culminants de la nit, quan un estadi olímpic totalment entregat cantava els cors de la cançó que dóna nom al disc mentre ell, extasiat, ho escoltava estirat a l'escenari.

Unes gotes de pluja van girar l'atenció del públic cap al cel just en el moment en què l'escenari emmudia i, per pura coincidència o voluntàriament, va començar a sonar la música de "Cantant sota la pluja". Un impàs que en va deixar atònits uns quants i que va resultar ser l'avantsala d'un acústic en un escenari enmig de la pista del Lluís Companys.

Precisament en aquesta part de l'espectacle Martin va voler fer un homenatge al desaparegut Michael Jackson (igual que van fer U2 i Madonna al seu pas per Barcelona), i va cantar una emocionant versió de "Billie Jean" amb l'ajuda del públic.

Martin, que en tot moment va tenir deferències cap al públic, va instar les persones de les graderies a fer una onada, que es va fer finalment realitat després d'un parell d'intents fallits. Una comunió amb el públic, però, que va quedar forçada.

Al final, un gest d'humilitat. Disculpes del cantant per els problemes que hi havia hagut i que va compensar regalant CD a la sortida.

Coldplay va demostrar que pot però segurament encara els falta fusta per ser uns dels referents en la música en directe de gran format.

Sense comentaris pel Barça

Molts s'esperaven que els britànics dediquessin unes paraules a la temporada del Barça, atès que en són fans i que el club, de la mà del seu entrenador, ha adoptat la cançó "Viva la Vida" com un himne. Però res. Ni la presència de Josep Guardiola a la graderia va fer recordar aquest fet als Coldplay, i molts espectadors a la sortida del concert ho van comentar, tot recordant les bromes que Chris Martin va fer en el darrer concert amb l'aleshores entrenador, Frank Rijkaard.

Anar al contingut