Barcelona

L'escocès Philip Kerr guanya el Premi Internacional de Novel·la Negra RBA

L'escriptor escocès Philip Kerr s'ha emportat el Premi Internacional de Novel·la Negra RBA amb l'obra "Si els morts no ressusciten". El jurat ha valorat l'obra per estar "excepcionalment" ben documentada i per la seva "capacitat de fabulació". El Premi Novel·la Negra RBA és el guardó més ben dotat econòmicament d'aquest gènere, amb 125.000 euros. El llibre es publicarà a l'octubre en català i castellà.

Actualitzat
"Si els morts no ressusciten" és la sisena obra de Kerr que té com a protagonista el detectiu alemany Bernie Gunther, un personatge que ha consagrat l'escriptor com a autor destacat del gènere negre. L'obra està ambientada a Berlín dos anys abans de l'organització dels Jocs Olímpics del 1936, i també transcorre a la Cuba de Batista vint anys després. El detectiu Gunther hi ha de resoldre un cas de corrupció i crim. La novel·la guanyadora culmina la saga Berlin Noir, que recrea l'Alemanya nazi.
 
El portaveu del jurat, Lorenzo Silva, ha explicat que en l'obra guanyadora, Kerr reflexiona sobre els totalitarismes i ha destacat que està molt ben documentada.

"Si els morts no ressusciten" ha estat seleccionada entre 167 originals. En les dues edicions anteriors del Premi Internacional de Novel·la Negra RBA van ser premiats Francisco González Ledesma, el 2007, i Andrea Camilleri, l'any passat.
Anar al contingut