Barcelona

Els alumnes d'educació infantil amb símptomes de grip nova s'hauran d'estar set dies a casa

El nen que presenti símptomes de la grip nova se l'aïllarà de la resta, s'avisarà els seus pares perquè el vagin a buscar i portar al metge, i no podrà tornar a l'escola fins al cap de set dies. Són algunes de les recomanacions que inclou el protocol elaborat pels departaments de Salut i Educació de la Generalitat per prevenir el contagi de la grip nova a les escoles. El protocol no recomana en cap cas la quarantena dels seus companys de classe ni del personal docent. La guia també recull millorar les mesures d'higiene als centres educatius, de manera que els alumnes s'hauran de rentar les mans més sovint i les aules s'hauran de ventilar durant quinze minuts al dia. També s'hauran de desinfectar amb més regularitat els llapis, les taules, els teclats i ratolins dels ordinadors.

Actualitzat
Falten pocs dies perquè els alumnes es retrobin a les aules després de les vacances d'estiu i és un mes propici, segons la consellera de Salut, perquè hi hagi un primer brot de grip nova.

Per evitar que aquesta malaltia s'estengui, els departaments de Salut i Educació han elaborat una guia amb les recomanacions que haurien de seguir els centres educatius. El protocol es basa, sobretot, en augmentar les mesures higièniques i en saber què cal fer quan es detecta un alumne amb símptomes de la malaltia.

El protocol estableix que quan se'n detecti un cas, s'aïllarà el nen, es trucarà els seus pares perquè el vagin a recollir al centre i el portin al metge, i en cas de confirmar-se la malaltia, s'haurà de quedar set dies a casa. També en aquest cas, l'escola hauria d'avisar els pares dels companys de classe de l'afectat. La guia no recomana en cap cas la quarantena per a ningú.

Quan el nen afectat torni a classe haurà d'extremar les mesures higièniques, perquè el risc de contagi pot allargar-se encara deu dies. Els hàbits d'higiene, però, s'estendran a tots els alumnes. Se'ls recomana tapar-se la boca o el nas amb un mocador de paper d'un sol ús quan esternudin i rentar-se les mans amb aigua i sabó durant vint segons. Les aules, de la seva banda, hauran de tenir les finestres obertes durant quinze minuts al dia perquè es puguin ventilar bé.

Qui tindrà més feina del normal serà el servei de neteja dels centres que hauran de desinfectar amb més regularitat llapis, taules, teclats i ratolins d'ordinadors, així com també poms de portes i joguines.
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut