Barcelona

Comença el muntatge de la tuneladora del TGV, Barcino

Les primeres peces de la tuneladora Barcino s'han començat a descarregar al barri de la Sagrera. Aquesta màquina gegantina perforarà el sòl barceloní per construir el túnel del TGV, que passarà pel centre de la ciutat. La tuneladora Barcino treballarà, en concret, el tram entre Sants ila Sagrera.

Actualitzat
De moment s'han descarregat les parts corresponents a la part central de la roda de tall. La mida i el pes de les peces, les més voluminoses de la màquina (prop de 200 tones) han obligat a utilitzar un camió especial en el recorregut del port a la Sagrera i, un cop allà, una grua de gran capacitat per descarregar el material.

Les 23 peces de la tuneladora aniran arribant al port fins al 10 de setembre, i des d'allà es traslladaran a la confluència dels carrers Felip II i Clot. Com en aquesta primera vegada, les peces es transportaran de dues en dues i en horari nocturn de dilluns a divendres mitjançant camions de gran tonatge. Aleshores es començarà a muntar l'artefacte, que estarà llest entre els mesos d'octubre i novembre.

La tuneladora Barcino s'ha importat d'Alemanya i s'ha dissenyat i construït especialment per a les obres de Barcelona.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut