Madrid

L'atur puja en 23.000 persones a l'agost a Catalunya, més d'una quarta part de l'augment a l'Estat

L'atur ha augmentat a Catalunya en més de 23.000 persones a l'agost, i ara hi ha més de mig milió de persones sense feina. En el conjunt de l'Estat, on feia tres mesos que el nombre de desocupats baixava, s'ha trencat aquesta tendència. A l'agost s'han apuntat a les llistes de l'Inem 85.000 persones, dada que eleva el nombre d'aturats a Espanya en més de 3.600.000. L'increment de l'atur del mes d'agost, un mes en què tradicionalment creix la desocupació, ha estat més baix que el de l'any passat. Però també s'han fet menys contractes: un 10% menys. El sector més perjudicat, coincidint amb el final de la temporada d'estiu, ha estat el dels serveis, responsable de més de la meitat de l'atur que s'ha generat aquest mes.

Actualitzat
Mal mes per a l'ocupació aquest mes d'agost. Ja ho avançava ahir la consellera de Treball, Mar Serna, i ara s'han confirmat les dades negatives de l'atur, que ha augmentat a tot l'Estat. Catalunya, però, és la comunitat on més ha augmentat l'atur a l'agost, i pel que fa a províncies, Barcelona és la que encapçala el rànquing. Més de 23.000 persones s'han inscrit a les oficines d'ocupació de la Generalitat, un 4,68% més que al juliol. D'aquesta manera les llistes del Servei Català d'Ocupació tenen ara prop de 520.000 persones inscrites.

A Espanya, l'atur ha augmentat en prop de 85.000 persones, un 2,4% més que al juliol. El nombre de desocupats a tot l'Estat se situa per sobre de 3.600.000 persones. Després de tres mesos de baixades consecutives, l'atur ha pujat al mes d'agost a Espanya, segons les dades que ha difós el Ministeri de Treball i Immigració. Amb tot, l'augment de l'atur d'aquest agost, mes en què acostumen a destruir-se llocs de treball, és inferior al que es va registrar l'any passat.

Salgado veu el got mig ple

La vicepresidenta segona i ministra d'Economia, Elena Salgado, ha recordat que la dada de l'atur del mes d'agost acostuma a ser negativa, i ha volgut subratllar que en canvi la dada interanual mostra que la destrucció de llocs de treball s'està reduint. "Podem ser optimistes", ha indicat la ministra. Salgado ha demanat "prudència", després del primer augment de l'atur dels últims tres mesos, i l'ha atribuït "al component d'estacionalitat molt clar" que té el mes d'agost.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut