Arenys de Munt

Ausàs considera un "error" l'oposició de l'Estat al referèndum d'Arenys de Munt

El conseller de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat, Jordi Ausàs (ERC), ha considerat "un error" l'oposició del govern espanyol al referèndum sobre la independència de Catalunya que planteja Arenys de Munt, al Maresme. Ausàs ha indicat que no donar suport a la consulta és "un error de totes, totes". El conseller de Governació s'ha manifestat a favor d'un referèndum que té "un valor simbòlic", l'endemà que l'Advocacia de l'Estat va presentar ahir un recurs contra la iniciativa privada per preguntar als veïns si estan a favor de la independència de Catalunya.

Actualitzat
Ausàs ha declarat que "tot el que sigui preguntar a la gent qüestions de qualsevol tipus em sembla bé, i veig bé l'efecte multiplicador que pugui tenir". El conseller ha manifestat la seva opinió després d'una roda de premsa del repartiment dels fons FEDER a Catalunya per a projectes locals. Ausàs ha recordat que el referèndum d'Arenys de Munt seria "simbòlic", ja que aquestes consultes no tenen el suport legal de la llei de consultes populars que ha impulsat la Generalitat i que s'està tramitant al Parlament i no està en vigor.

Això, després que el referèndum sobre l'autodeterminació que s'ha de fer el dia 13 de setembre a Arenys de Munt, al Maresme, ha topat amb l'oposició de l'Advocacia de l'Estat, que va presentar als jutjats de Barcelona un recurs per impedir que se celebri. Ho argumenten dient que només l'Estat té potestat per convocar consultes.

Els partits nacionalistes ja van reaccionar i, juntament amb el consistori d'Arenys, han reclamat que no s'hi interfereixi i que es pugui celebrar. L'alcalde del municipi, Carles Móra, també apunta que si s'acaba prohibint, s'agreujarà la desafecció política.

Aquest recurs de l'Estat ha provocat altres reaccions. L'Ajuntament de Seròs, al Segrià, d'ERC, ha anunciat que, en solidaritat amb Arenys de Munt, també promourà una consulta sobre l'autodeterminació. L'alcalde d'aquesta localitat, Gabriel Pena, ha animat els petits municipis de Catalunya a fer el mateix.

D'altra banda, el Departament d'Interior ha ordenat, per motius de seguretat, ajornar una setmana la concentració de la Falange a Arenys, prevista el mateix dia que el referèndum.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut