Barcelona

Emotiu comiat a Isidor Cònsul, promotor de la llengua catalana

Més de 500 persones han assistit aquest dissabte a la sala del tanatori de Les Corts, on se celebrava el funeral del director d'edicions Proa, Isidor Cònsul. Els assistents, familiars, amics i coneguts han destacat la seva validesa professional però, sobretot, la seva qualitat personal. Isidor Cònsul, que, a més de ser director de l'editorial era escriptor i crític literari, va rebre l'any 2008 el premi Ciutat d'Olot-Marià Vayreda per la seva última obra, "Tractat de geografia". També havia col·laborat en alguns mitjans escrits com l'"Avui", "Serra d'Or" i "El Temps".

Actualitzat
Els assistents a la vetlla han destacat el seu paper de promotor de la literatura catalana, principalment com a partícip en l'organització de premis literaris com el Sant Jordi o el Mercè Rodoreda. De fet, en els últims dies les paraules d'homenatge s'han succeït. El poeta Joan Margarit ha afirmat que "hi havia pocs editors com Cònsul", i el vicepresident del govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha destacat que Cònsul "ha estat un dels referents fonamentals de l'edició en llengua catalana en les darreres dècades".

Cònsul va morir aquest dijous als 61 anys, víctima d'un càncer de pulmó que tenia des de feia un any i mig. Al mes de novembre l'editorial Empúries publicarà a títol pòstum la seva última obra, la recopilació de contes "Ànima de bolero".



NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut