Lanzarote

Zapatero recomana visitar Lanzarote "a tothom que pugui"

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, participa en una campanya turística de l'illa de Lanzarote. El cap de l'executiu apareix en un vídeo de divuit segons on recomana visitar l'illa "a tothom qui pugui". Zapatero no és l'únic personatge públic que s'ha sumat a aquesta campanya. També promocionen l'illa el cineasta manxec Pedro Almodóvar, la princesa Alèxia de Grècia o l'escriptor Alberto Vázquez-Figueroa.

Actualitzat
José Luis Rodríguez Zapatero va estar "encantat" d'enregistrar el vídeo publicitari, i ho va fer perquè l'hi va demanar el Cabildo Insular. Segons fonts de La Moncloa, es tracta d'un vídeo de suport a Lanzarote que "no té més lectura" que protegir el turisme insular, igual que Zapatero ha contribuït amb la seva presència a promocionar altres esdeveniments, com la candidatura olímpica de Madrid per al 2012 i el 2016 o el programa ADO.

En general, i segons les mateixes fonts, es tracta de donar suport a qualsevol iniciativa que vagi "a favor dels interessos d'Espanya" i "si no ho ha fet altres vegades, és perquè no l'hi han demanat".

En l'enregistrament, que dura 18 segons i que està penjat al portal oficial de Turisme de Lanzarote, Zapatero, en mànigues de camisa, bru, davant d'unes palmeres i molt somrient, anima a tothom a conèixer l'illa. El president espanyol afirma que hi ha pocs llocs a Espanya i a Europa com Lanzarote i que allí tot és natura, vida, descans i amabilitat de la gent.

El vídeo, però ha aixecat polèmica. El govern valencià del PP l'ha titllat d'inadmissible per promocionar una destinació turística per damunt de les altres, en una temporada especialment delicada.

Anar al contingut