Barcelona

Mor als 61 anys l'editor i crític literari Isidor Cònsul

L'editor i crític literari Isidor Cònsul ha mort a Barcelona als 61 anys. Fa uns mesos li van diagnosticar un càncer de pulmó. El director de l'editorial Proa va néixer a Bellpuig, a l'Urgell, l'any 1948. Va estudiar Magisteri i Filologia Romànica i va exercir com a professor de Batxillerat i universitari. Però la seva activitat més destacada ha estat en el món de l'edició, la crítica i la investigació literària. Va fer diversos treballs sobre Jacint Verdaguer i va crear per a Catalunya Ràdio els guions de "Verdaguer, 100 anys", emesos l'any 1988.

Actualitzat
Cònsul també va ser secretari del Centre Català del Pen Club entre els anys 1988 i 1996 i president del Comitè de Traduccions i Drets Lingüístics del Pen Club Internacional entre el 1995 i el 1999.

La seva feina a Proa estava orientada a editar col·leccions de narrativa i poesia, assaig i teatre, estudis literaris i històrics, reflexió i debat cultural, amb una especial atenció a la formació de nous lectors amb l'edició comentada d'obres clàssiques. L'últim treball de Cònsul és "Ànima de bolero", una recopilació de contes que ja havia acabat i que l'editorial Empúries publicarà a títol pòstum el mes de novembre.

La capella ardent de l'editor s'obrirà aquest divendres al tanatori del barri de les Corts a partir de les tres de la tarda.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut