Barcelona

Geli nega que es vulguin tancar les aules on hi hagi tres alumnes amb grip nova

Catalunya no preveu, de moment, aplicar el model francès de tancar les aules en cas que almenys tres alumnes tinguin grip nova. Ho ha dit la consellera de Salut, Marina Geli, que ha negat les informacions que havien sortit publicades a la premsa. La consellera ha afegit que dues persones estan ingressades en unitats de cures intensives en situació greu a causa d'aquesta malaltia.

Actualitzat
Geli ha indicat que té sentit tancar aules on hi hagi brots, però ha negat que s'estudiï tancar aules on hi hagi tres alumnes contagiats de grip nova. La consellera ha dit que "en termes generals no hi ha cap recomanació de tancament d'aules". La consellera de Salut ha explicat que el número de tres surt de la consideració de quan es pot parlar de brot, però que aquesta xifra concreta no figura en cap dels seus protocols preliminars.

La consellera Marina Geli ha explicat que fins al Consell Interterritorial de Salut que es farà dilluns a Madrid no es decidirà cap mesura. Geli ha dit que les mesures es decidiran conjuntament amb la comunitat educativa i el conseller d'Educació. Per això, la consellera de Salut ha explicat que la setmana vinent presentarà a la comunitat educativa, juntament amb el conseller Ernest Maragall, quines mesures s'han de prendre. De moment, però, ha descartat el tancament d'aules. "No hi ha evidència que es necessiti retardar l'inici del curs escolar, ho diu la Unió Europea", ha afirmat Geli. "Aquesta és segurament la decisió que prendrem dilluns", ha avançat.

Dels cinc pacients ingressats a l'UCI la setmana passada, tres ja han estat donats d'alta i dos continuen molt greus.

Vacunes per a totes les embarassades

La consellera Geli ha garantit que les dones embarassades tindran vacuna. "Naturalment", ha dit Geli, que ha explicat que ara per ara l'únic dubte que pot existir sobre la vacuna és "quan la tindrem". La consellera de Salut ha recordat que s'han fet reserves per cobrir fins a un 40% de la població espanyola i, per tant, serà possible vacunar les entre 80.000 i 90.000 dones que donen a llum cada any a Catalunya.
Anar al contingut