Barcelona

La Confederació Espanyola de Policia alerta que només la meitat dels 120 "sense papers" podran ser repatriats

Només la meitat dels 120 immigrants d'origen algerià traslladats a Barcelona des d'Almeria podran ser repatriats. Així ho ha assegurat en unes declaracions a Catalunya Ràdio el secretari general de la Confederació Espanyola de Policia, Sebastián Hernández, que ha explicat que la majoria estan indocumentats. De moment, els 120 "sense papers" procedents d'Almeria es troben al centre d'internament de la Zona Franca, des d'on es començaran els tràmits per tornar-los al seu país.

Actualitzat
"El fet que hi hagi un conveni d'extradició no significa que tots els que presentis te'ls admetin. Si van amb passaport que acredita que són d'aquesta nacionalitat, sí que te'ls admeten, però tothom sap que la majoria d'aquestes persones un cop han entrat a Espanya de forma irregular no acostumen a dur documentació. De fet, acostumen a dur documentació falsa."

Josep Nin, subinspector de la Prefectura Superior de Policia, ha explicat a Catalunya Ràdio què passa quan s'esgoten el 40 dies màxims d'internament en un centre i han de ser posats en llibertat. "Quan arriba el moment, no queden en llibertat i ja està, sinó que es posen en mans de les ONG corresponents." Nin ha indicat que són les diferents ONG les que treballen a peu de carrer i els donen suport humà, alimentari, jurídic o fins i tot si cal allotjament.

Grip nova i trasllats

Els sindicats policials també alerten que hi ha perill de contagi de la grip nova amb aquests desplaçaments de contingents d'immigrants des d'Almeria al centre de la Zona Franca. Fa poques setmanes hi va haver dos casos d'aquesta malaltia al centre de Barcelona de dos immigrants que havien arribat d'Almeria. Salut afirma que es van aplicar els protocols i que aquestes dues persones van estar ingressades a l'Hospital del Mar fins que es van recuperar.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut