L'equip blaugrana, amb la copa. (Foto: EFE)
Barça

El Barça no dóna opció a la sorpresa i es proclama campió de la Supercopa d'Espanya

El Barça ja té al sarró el primer títol de la temporada. Només un daltabaix podia evitar que els blaugrana no es proclamessin campions de la Supercopa d'Espanya, però no es va produir. Tot i el favorable 1-2 de l'anada a San Mamés, Guardiola va treure tota l'artilleria i el Barça va tornar a superar l'Athletic Club al Camp Nou. Després d'un primer temps sense gols, a la represa els blaugrana van brodar el futbol i es van imposar amb claredat gràcies a dues dianes de Messi, una de penal, i un tercer gol obra de Bojan en una jugada d'oportunisme. Puyol va aixecar la primera de les sis copes a les quals opta el conjunt blaugrana aquesta temporada.

Actualitzat
Pep Guardiola no va reservar ningú i va treure tota l'artilleria de sortida en el primer partit oficial de la temporada al Camp Nou. Messi, Henry i Ibrahimovic van formar un trident de luxe amb l'objectiu de sentenciar el primer títol. El Barça va imposar de sortida un ritme de pilota molt alt, es va fer amb la possessió de la pilota i va castigar l'Athletic amb una forta pressió en la línia de tres quarts. Per la banda dreta, amb un Dani Alves molt actiu, va arribar la majoria del perill dels de Guardiola, però al conjunt blaugrana li va costar generar ocasions clares de perill.

L'Athletic, amb un xut de falta de molt lluny d'Orbaiz, va ser el primer que va rematar entre els tres pals. Tot i aquest primer avís dels visitants, el porter basc Gorka es va erigir en l'heroi de la primera meitat i va salvar oportunitats molt bones de Messi, Xavi, Keita i Piqué per inaugurar el marcador.

En plena allau ofensiva del Barça, la millor i la més espectacular va arribar en el minut 38. Una centrada de Messi la va controlar amb el pit Ibrahimovic, que va rematar de forma acrobàtica a boca de canó al cos de Gorka. El Camp Nou va corejar per primera vegada el nom del davanter suec.

Festival a la segona part

Després d'una primera part sense gols, el Barça va anar per feina en la represa. Ibrahimovic va participar en l'un a zero, que va arribar en el minut 50. El suec va deixar al primer toc una passada de Xavi per Messi que l'argentí va convertir en gol amb una definició exquisida. El crac argentí va deixar clavat amb el regateig Orbaiz i va definir amb un toc molt suau per damunt de Gorka amb la cama dreta.

En aquest tram de partit el Barça va brodar el futbol amb combinacions d'un nivell tècnic molt alt. Messi, a boca de gol, no va poder rematar una deixada d'Ibrahimovic. I és que en gairebé cada jugada els de Guardiola van crear una ocasió clara de gol sobre la porteria de Gorka. Puyol, de cap, va poder fer el segon, però va rematar al travesser.

L'àrbitre Velasco Carballo es va equivocar en assenyalar penal en una caiguda d'Alves dins l'àrea. A més va deixar amb un pam de nas Ibrahimovic, que va acabar la jugada marcant. Des dels onze metres Messi no va perdonar i va fer el segon en el minut 67. I en el 71 Bojan, que va substituir Ibrahimovic, va fer el tercer en la primera pilota que va tocar. El de Linyola va ser murri i va definir amb absoluta parsimònia aprofitant una greu errada defensiva dels bascos.

Amb tot completament decidit, el 3-0 ja va ser inamovible. El capità Carles Puyol va ser l'encarregat d'aixecar la copa. D'aquesta manera, el Barça ha sumat el primer títol de la temporada, el quart de l'any, i iguala amb vuit el Reial Madrid en el palmarès d'aquesta competició. Divendres que ve, a Mònaco, els blaugrana podrien sumar un nou títol amb la final de la Supercopa d'Europa contra el Xahktar Donetsk.