València

L'hospital La Fe de València fa el primer trasplantament facial de l'Estat

Aquest dimecres al matí ha acabat a l'hospital La Fe de València el primer trasplantament facial, després de moltes hores d'operació. La intervenció l'ha fet un pioner en aquesta matèria, el doctor Pedro Cavadas i ha consistit a extreure la cara del donant, comprovar que és compatible amb el receptor i implantar-l'hi. Es tractava d'una intervenció d'alt risc i és previst que al llarg d'aquest matí es donen més detalls de la intervenció.

Actualitzat
Segons ha informat el Ministeri de Sanitat, el receptor del transplantament és un home de 43 anys que ha rebut els teixits facials d'un altre home, de 35 anys, mort en accident de trànsit. Sanitat ha detallat també que un equip de 30 persones ha participat en l'operació, que ha durat 15 hores i mitja a quiròfan i que s'ha acabat a dos quarts de sis del matí d'aquest dimecres.

L'operació és la primera d'aquesta naturalesa que es fa a l'Estat i la vuitena al món. L'hospital de La Fe és un dels tres hospitals espanyols autorizats per fer trasplantaments de cara i el doctor Pedro Cavadas és un dels pioners en aquest tipus d'operacions.

En unes declaracions fetes el mes de febrer passat a l'agència EFE, Cavadas assegurava que el trasplantament de cara només es podia "plantejar en casos extrems" perquè es tracta d'una "cirurgia molt difícil". La intervenció, segons va explicar, consisteix en un trasplantament microquirúrgic amb reparació de tots els nervis de la cara, les artèries i venes, els conductes salivars i la reconstrucció de totes les comissures facials.

Recordem que la Vall d'Hebron i l'hospital Virgen del Rocío de Sevilla són els altres dos centres que poden fer trasplantaments de cara. Fins ara només s'han practicat set operacions amb èxit com aquesta a França, la Xina i els Estats Units.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut