Barcelona

Dos joves catalans creen l'EyeOs, un sistema que permet accedir a arxius personals en línia

El Google Chrome OS, que sortirà a finals d'any, tindrà un competidor català: l'EyeOs. Es tracta d'un sistema que dos catalans van idear per tenir disponibles tots els fitxers en xarxa i no haver de portar USB o discos amunt i avall per disposar dels documents que més es necessiten. El sistema va néixer fa quatre anys, durant els quals ha aconseguit un notable èxit.

Actualitzat
El que va néixer com una idea per poder fer els treballs escolars còmodament i des de diferents ordinadors s'ha convertit en un programa amb èxit que aspira a competir amb el Google Chrome OS.

Cada usuari del programa pot accedir a un escriptori virtual on té els seus documents, anotacions d'agenda, arxius d'àudio o vídeo, és a dir, tot allò que s'acostuma a tenir en un disc dur de l'ordinador personal. La diferència, però, és que tots els fitxers que s'hi pengen són accessibles des de qualsevol aparell que es connecti a internet, arreu del món. Només cal un navegador per accedir-hi.

Amb només 18 anys, en Pau i en Marc van idear l'EyeOs. En els darrers anys, el negoci ha crescut i han traslladat les oficines des d'Olesa de Montserrat, on van començar, fins al centre de Barcelona. A l'empresa, hi treballen una vintena de persones per millorar un programa que ja s'ha descarregat mig milió de persones d'arreu del món.

El programa ideat per aquests dos joves és gratuït. L'empresa es finança a través de la formació i els serveis que ofereix als clients que en demanen una versió específica. Entre aquests clients, s'inclouen els departaments de Governació i Educació de la Generalitat de Catalunya.
Anar al contingut