Atletisme

Marta Domínguez es proclama campiona del món en els 3.000 metres obstacles després d'una última volta sensacional

Marta Domínguez s'ha proclamat campiona del món dels 3.000 metres obstacles en els Mundials d'atletisme de Berlín. La migfondista de Palència ha guanyat la final en una última volta sensacional. Ha anat sempre en el grup capdavanter, i ha aguantat el ritme de la russa Iúlia Zarudneva, fins que l'ha superada en la recta final amb una autoritat incontestable. Amb un temps de 9'07"32, ha aconseguit la millor marca mundial de l'any. Domínguez, de 33 anys, guanya així el seu primer or mundial, després de les plates aconseguides en 5.000 metres el 2001 i el 2003. És el primer or espanyol en uns Mundials des d'Abel Antón ara fa deu anys.

Actualitzat
A la final dels 800 metres

Mayte Martínez s'ha classificat per a la final dels 800 metres llisos en els Mundials d'atletisme de Berlín. La corredora castellana s'ha beneficiat de la velocitat de la seva sèrie, superior a les altres dues. Amb un temps final d'1 minuts, 59 segons i 72 centèsimes, ha estat tercera en la primera semifinal i s'ha classificat amb el sisè millor cronòmetre del dia. La decepció del dia ha estat la tortosina Laia Forcadell, setena en la seva sèrie dels 400 metres tanques amb 58" 57.

Ni Estévez, ni Higuero


Fracàs històric entre els representants espanyols en els 1.500 metres. Per primera vegada en la història dels Mundials, Espanya no tindrà cap representant en la final. En la segona sèrie del dia, Reyes Estévez ha acabat vuitè, tot i fer la seva millor marca de l'any, amb 3'37"55. Juan Carlos Higuero ha fallat en la primera semifinal, en què ha estat setè. És el pitjor resultat de l'equip des que van començar els Mundials, el 1983.

Isinbaieva, destronada

Sorpresa negativa la que ha protagonitzat Ielena Isinbaieva. La campiona olímpica i "recordwoman" mundial de salt amb perxa ha perdut la seva incontestable supremacia en la disciplina. La russa ha estat irreconeixible en el seu concurs i ha fet nul en els tres intents. Isinbaieva, que té una millor marca de 5 metres i 5 centímetres, ha fallat en intents sobre 4,75 i 4,80. Serguei Bubka s'ho mirava incrèdul. La medalla d'or ha estat per a la seva gran rival, la polonesa Anna Rogowska.

Exhibició de Bekele

Als 10.000 metres masculins no hi ha hagut sorpreses: exhibició sense pal·liatius de Kenenisa Bekele. A l'etíop no hi ha ningú al món que li pugui fer ombra en els deu quilòmetres. Ha dominat la cursa a plaer. Atenció: és el quart or mundial consecutiu per a Bekele, que d'aquesta manera iguala el mestre Haile Gebrselassie.

Doblet jamaicà als 100 metres

Shelly-Ann Fraser, campiona olímpica, i Kerron Stewart, bronze a Pequín, han firmat el doblet jamaicà en la final femenina dels 100 metres. La nord-americana Carmelita Jeter, que havia impressionat en les semifinals, s'ha hagut de conformar amb la tercera posició. 
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut