Barcelona

Carod-Rovira proposa la manifestació en defensa de l'Estatut abans de la sentència

El vicepresident de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, proposa fer una manifestació en defensa de la integritat de l'Estatut abans que surti la sentència del Tribunal Constitucional. En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", Carod-Rovira considera que només una mobilització "a priori" pot fer efecte i opina que l'11 de Setembre seria la millor data possible. Si la sentència del Constitucional és desfavorable, el vicepresident creu que aleshores caldria que Catalunya donés una resposta institucional i política.

Actualitzat
El vicepresident del govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha dit a "El Matí de Catalunya Ràdio" que en cas que els partits catalans decideixin sortir al carrer en defensa de l'Estatut, la manifestació hauria de fer-se el pròxim 11 de setembre, abans que es faci pública la sentència del Tribunal Constitucional.

Carod-Rovira ha assegurat que no té "cap sentit ni dret" que una vegada el poble català ha aprovat l'Estatut "uns magistrats -en al·lusió als membres del Constitucional- puguin modificar la voluntat dels ciutadans a les urnes". Josep-Lluís Carod-Rovira ha comentat que "en democràcia una vegada una llei ha estat sotmesa a referèndum això no ho ha de tocar ningú".

ERC defensarà la decisió del poble

En la mateixa línia, el president d'Esquerra Republicana de Catalunya, Joan Puigcercós, ha dit que el seu partit defensarà la decisió del poble de Catalunya tant amb una manifestació com al Parlament. En declaracions a "Els matins d'estiu" de TV3, Puigcercós també s'ha mostrat preocupat perquè la decisió dels 12 magistrats del Constitucional pugui ser partidista.

IC no n'és partidària

Iniciativa per Catalunya no és partidària de fer una manifestació pro-Estatut a Catalunya abans que surti la sentència del Constitucional. Ho ha dit a la portaveu ecosocialista, Dolors Camats, des de la Universitat Catalana d'Estiu.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut