Madrid

El ministre de Justícia anuncia que la sentència sobre l'Estatut marcarà el futur de l'estat de les autonomies

El ministre de Justícia, Francisco Caamaño, ha volgut ressaltar la importància i la dificultat de la sentència sobre l'Estatut que des de fa tres anys té pendent el Tribunal Constitucional. Caamaño ha remarcat que serà una sentència significativa, ja que marcarà l'evolució de l'estat de les autonomies, i ha volgut treure importància al fet que la sentència es faci esperar anys.

Actualitzat
Segons el ministre de Justícia, Francisco Caamaño, la sentència sobre l'Estatut serà una de les més complexes de la història del Tribunal Constitucional. La importància de la decisió de l'alt tribunal està en el fet que serà una sentència que marcarà el futur i la línia d'evolució de l'estat de les autonomies.

Caamaño ha remarcat que el Tribunal Constitucional haurà de revisar qüestions que estan incloses en el contingut de molts Estatuts que s'han renovat recentment i que són molt semblants al català en diversos aspectes, tot i que només s'hagi recorregut en contra del català al TC.

Treu importància al retard

El ministre de Justícia també ha volgut relativitzar el fet que la sentència del Tribunal Constitucional estigui pendent des de fa tres anys. Ha recordat que hi ha lleis que fa sis o set anys que estan pendents de la resolució d'aquest tribunal, com ara la llei de suport a les seleccions catalanes, que fa deu anys que espera sentència.

Al marge d'aquestes dues, hi ha set lleis més del Parlament contra les quals han estat interposats recursos al Constitucional i que encara no s'han resolt. Aquests recursos els han presentat tant governs del PP com del PSOE entre els anys 1999 i 2006.

Precisament sobre els terminis de la sentència també ha parlat aquest diumenge el vocal del Consell General del Poder Judicial, Carles Cruz, qui ha atribuït el retard a la sobrecàrrega de feina del Tribunal Constitucional i ho ha desvinculat de raons polítiques. Carles Cruz ho ha dit en declaracions a l'espai "L'entrevista" de Catalunya Informació.
Anar al contingut