Barcelona

Sanitat qüestiona que els farmacèutics decideixin a qui venen la pastilla postcoital

La ministra de Sanitat, Trinidad Jiménez, creu que el protocol acordat per la Generalitat i el Col·legi de Farmacèutics sobre la pastilla de l'endemà pot dificultar l'accés de la dona a aquest fàrmac. La titular de Sanitat ha qüestionat, sobretot, que els farmacèutics siguin els més idonis per decidir el grau de maduresa de la dona abans de decidir si li dispensa l'anticonceptiu postcoital o no. Jiménez ha assegurat que es revisarà aquest protocol i que s'obligarà a modificar-lo si es creu necessari.

Actualitzat
La ministra de Sanitat qüestiona el paper que el farmacèutic adoptarà en tota aquesta qüestió. Segons el protocol acordat entre la Generalitat i el Col·legi de Farmacèutics, aquests hauran d'informar i entrevistar la dona que entri a la seva farmàcia per demanar la pastilla de l'endemà. L'entrevista, privada i amb garantia de confidencialitat, serviria per decidir el grau de maduresa de la dona. A partir d'aquí, el farmacèutic es podria negar a vendre-li el fàrmac.

La titular de Sanitat ha remarcat, però, que la pastilla es començarà a vendre a les farmàcies sense recepta a partir del pròxim mes de setembre.
Anar al contingut