Barcelona

Condemnen a tres anys de presó un jove per agredir un mosso que portava un kubotan

Un jutjat penal de Barcelona ha condemnat a tres anys de presó un jove per haver agredit un mosso d'esquadra en una manifestació okupa a Barcelona el 2007. Arran del cop de puny que el condemnat va donar a l'agent, aquest va caure a terra i les càmeres de televisió van poder captar que a la mà portava un kubotan, un punxó petit de plàstic. Arran d'aquest fet, el Departament d'Interior va acabar prohibint l'ús d'aquesta arma, que té el seu origen en les arts marcials. Tot i que durant el judici el noi ha negat haver agredit l'agent, la sentència en considera provada l'autoria perquè la seva vestimenta coincidia plenament amb la de l'agressor que van captar les càmeres.

Actualitzat
A la sentència el jutge sosté que el fet que l'agent agredit portés o, fins i tot, pogués usar un kubotan no el deslegitima com a policia. La defensa de l'acusat havia reclamat que no es condemnés el seu client per atemptat a l'autoritat, ja que argumentava que el policia havia actuat de forma "il·legítima" perquè portava un kubotan.

El condemnat també haurà d'indemnitzar l'agent, a qui va trencar el nas, amb 4.000 euros. Se l'ha sentenciat per un delicte d'atemptat contra l'autoritat amb el concurs de lesions i amb la mateixa pena que demanaven les acusacions.

Els fets van passar a la tarda del 19 de maig del 2007, durant una marxa no autoritzada que van fer un grup d'okupes a favor dels espais llibertaris. La manifestació va acabar amb diverses càrregues policials i ferits tant del col·lectiu okupa com dels Mossos d'Esquadra.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut