Barcelona

La pluja d'estels de Sant Llorenç es deixa veure

Com cada any a l'agost s'ha pogut veure la pluja d'estels de Sant Llorenç. Es tracta d'un fenomen astronòmic que es repeteix cada any per les mateixes dates i que aquesta pròxima nit es podrà tornar a veure. Enguany el fet que la Lluna es trobi en quart minvant en facilita l'observació. Els experts recomanen allunyar-se de les zones amb contaminació lumínica, és a dir, de pobles i ciutats, i que s'intentin veure els estels just a l'entrada de fosc.

Actualitzat
La pluja d'estels de Sant Llorenç són fragments de pols d'un cometa que passa periòdicament i que quan entren en contacte amb l'atmosfera terrestre s'encenen i tenen forma de llàgrimes. Es poden veure molt bé a ull nu, sense cap mena de telescopi o aparell.

L'investigador del Departament d'Astronomia de la Universitat Autònoma de Barcelona Salvador Ribas ha recomanat començar a intentar-ho "cap allà les deu, quarts d'onze de la nit." "Ens hem de començar a orientar una mica en direcció est, allunyant-nos òbviament de poblacions on hi hagi molta contaminació lumínica, fora de les ciutats, ha recomanat. "Com més fosc sigui el lloc que escollim, més possibilitats d'èxit tenim", ha recordat.
Anar al contingut