Barcelona

Neix una nova associació que vol eliminar l'impost de successions

Enmig del debat sobre la supressió de l'impost de successions ha nascut una nova associació que demana eliminar totalment aquesta taxa. De moment, la Generalitat manté la proposta de reformar aquest impost, però només si es coordina amb totes les comunitats. Tot i així, el govern català descarta eliminar totalment aquest impost.

Actualitzat
El tripartit s'havia compromès a reformar l'impost de successions, però ara ho condiciona a un model comú per a totes les comunitats. La Generalitat vol evitar la competència fiscal, que ara ja s'està produint. També considera que és un tribut just i necessari per redistribuir la riquesa.

Coincidint amb aquest debat, s'ha creat recentment l'Associació per la Reforma de l'Impost de Successions. Aquesta entitat denuncia que Catalunya és una de les poques comunitats on aquest impost és més alt, i consideren que les classes mitjanes en són les més perjudicades.

El president de la nova associació, Jesús Zamarreño, assegura que ja han rebut nombroses consultes de ciutadans. Entre els dubtes que els arriben hi ha els de les persones que pensen que no s'aplica l'impost si ja s'ha fet testament o quan els béns estan a nom de tots dos cònjuges. L'entitat té un munt de propostes d'anuncis per desembarcar en els autobusos urbans de les quatre capitals catalanes.

Diferències entre Catalunya i altres comunitats


A Catalunya una herència d'un immoble que no es pot acollir a l'exempció de primera residència, valorat en 250.000 euros i per uns estalvis de 40.000, qui hereta haurà de pagar gairebé 50.000 euros.

En canvi, a la Comunitat de Madrid, on governa el PP, per la mateixa herència s'haurien d'abonar poc més de 500 euros en concepte d'impost de successions. Fins a 100 vegades menys. Però encara sortiria molt més barat a Cantàbria, amb majoria del PSOE, on l'import a satisfer seria de 423 euros.

Anar al contingut