Espanyol

L'Espanyol plora la mort del seu capità Dani Jarque

L'endemà de la sobtada mort del capità de l'Espanyol, Dani Jarque, es multipliquen les mostres de condol per aquesta pèrdua tan significativa per a la família espanyolista. Des que es va saber la trista notícia, l'estadi de Cornellà-el Prat s'ha convertit en un improvisat santuari, fins on s'han desplaçat un bon nombre de seguidors. Dilluns al matí li practicaran l'autòpsia en el centre hospitalari de Careggi i a la tarda podria ser repatriat després de les gestions que s'han fet al llarg d'aquest diumenge per tal d'agilitzar-ne els tràmits.

Actualitzat
L'Espanyol ha comunicat a través d'un portaveu oficial que, en principi, està previst que dilluns a primera hora es faci l'autòpsia a Dani Jarque, que va morir ahir de manera sobtada durant la concentració de l'Espanyol a Coverciano. Des del club s'ha agraït el suport rebut per part de totes les institucions. Fins i tot el ministre d'Afers Estrangers, Miguel Ángel Moratinos, s'ha ofert al club blanc-i-blau per agilitzar els tràmits de la repatriació del futbolista.

El president de l'Espanyol, Daniel Sánchez Llibre, que es trobava de vacances a Lanzarote, ha tornat a Barcelona i a continuació s'ha desplaçat al domicili de la família de Dani Jarque, a Castelledefels, per transmetre-li el condol del club per la mort del jugador. Sánchez Llibre ha arribat acompanyat pel conseller adjunt a la presidència, Ramon Condal; el conseller responsable de la parcel·la esportiva, Germán de la Cruz, i per l'entrenador del primer equip, Mauricio Pochettino, i el seu adjunt Feliciano Di Blasi.

El màxim dirigent blanc-i-blau s'ha posat a disposició de la família Jarque González, així com de la seva parella, Jessica, embarassada i a punt de donar a llum. El president blanc-i-blau es desplaçarà aquest dilluns a Florència, acompanyat per Germán de la Cruz. Està previst que agafin un vol al migdia per arribar a la ciutat italiana i agilitzar els tràmits necessaris, així com el procés de repatriació del cos del futbolista un cop li hagin fet l'autòpsia.

Precisament, el president de l'Espanyol s'ha trobat quan ha arribat a Barcelona amb una iniciativa d'una part dels socis i seguidors blanc-i-blaus que haurà d'estudiar quan acabi de consolidar-se. En la trobada espontània d'aficionats espanyolistes, ha sorgit la idea de recollir signatures per demanar que el nou estadi de Cornellà-el Prat porti el nom de Dani Jarque. En les últimes hores s'han recollit un bon nombre de signatures que seran lliurades al club per deixar constància de la voluntat d'alguns seguidors pericos.

Una mort sobtada

El capità de l'Espanyol, Dani Jarque, ha mort aquest dissabte a la tarda com a conseqüència d'una aturada cardiorespiratòria durant la gira que l'equip blanc-i-blau estava fent per Itàlia. El jugador era a l'hotel de concentració amb el seu equip, a la localitat italiana de Coverciano, i veient que no baixava a sopar, el seu company d'habitació, Ferran Corominas, ha alertat de la seva absència. En obrir la porta de l'habitació, s'han trobat Dani Jarque sense coneixement. Malgrat que l'han traslladat a un hospital pròxim, ja no ha estat possible reanimar-lo.

El defensa català, de 26 anys, l'havien designat capità de l'Espanyol aquesta pretemporada i substituïa en aquesta funció Raúl Tamudo. Jarque va debutar amb el primer equip blanc-i-blau l'any 2002 i havia de ser pare al mes de setembre. Aquesta notícia tràgica ha provocat que l'Espanyol, que avui havia de jugar un partit amistós contra el Bolonya, hagi suspès de manera immediata la gira per terres italianes per tornar aquest migdia a Barcelona. Un cop dur per a la família blanc-i-blava només una setmana després de la inauguració del nou estadi de Cornellà-el Prat.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut