Barcelona

Barcelona és la segona ciutat europea més visitada per gais i lesbianes

Barcelona, el Dia de l'Orgull Gai, penja una bandera de l'arc de Sant Martí a la façana de l'ajuntament. Per aquest i altres gestos, la ciutat s'ha consolidat com un dels destins més sol·licitats entre el públic homosexual. De fet, uns 200.000 turistes gais arriben cada any a Barcelona, cosa que converteix la ciutat en la segona més visitada per gais i lesbianes d'Europa, per darrere de Londres i juntament amb Amsterdam.

Actualitzat
Barcelona es presenta als turistes amb múltiples possibilitats: sol, platja, museus, restaurants i bars... Als visitants homosexuals, a més, la ciutat els ofereix tolerància, el Gaixample, botigues especialitzades i bars i locals gais. Ja fa anys que la capital, i altres poblacions properes com Sitges, es van penjar l'etiqueta de "gay friendly" amb iniciatives com la de l'Hotel Axel, el primer allotjament pensat específicament per al públic gai.

El vicepresident de l'Associació Catalana d'Empreses Gais i Lesbianes, Joan Igual, ha destacat la importància que tenen els festivals homosexuals a l'hora d'atreure nous visitants. N'és un bon exemple el festival Circuit, una iniciativa privada que es fa aquesta setmana i que acull uns 30.000 assistents.

Entre els turistes homosexuals que arriben a Barcelona hi ha, sobretot, anglesos, alemanys i nord-americans.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut