Java

Localitzen a Indonèsia un dels terroristes islamistes més buscats del sud-est asiàtic

La policia indonèsia ha localitzat a l'illa de Java un dels terroristes islamistes més buscats del sud-est asiàtic. Noordin Mohammed Top, un comptable malaisi d'uns 40 anys, és el presumpte cervell dels sagnants atemptats de Bali i l'hotel Marriot de Jakarta, que van causar més de 200 morts. Top està considerat el cap financer i logístic de la Gamaa Islamiya, el braç d'Al-Qaeda al sud-est asiàtic. Les informacions de la televisió indonèsia apunten a la mort de l'home més buscat del país durant l'assalt de la policia, i tot i que encara no n'hi ha confirmació oficial, alguns testimonis asseguren que del lloc dels fets n'han sortit dues caixes de morts.

Actualitzat
L'home més buscat d'Indonèsia i un dels terroristes islamistes més perillosos del sud-est asiàtic l'han localitzat en una casa rural de Temanggung, a l'illa de Java. La policia indonèsia ha assaltat la casa on era i segons les primeres informacions hi ha hagut explosions i intercanvi de trets.

Noordin Mohamed Top és el presumpte responsable dels atempats de Bali i l'hotel Marriot de Jakarta, que ara fa uns anys van causar més de 200 morts. També se l'acusa de ser el cervell del doble atemptat contra dos hotels de luxe a la capital indonèsia que va causar nou morts a mitjans de juliol.

El detingut, que segons la televisió indonèsia hauria estat mort pels assaltants, ha aconseguit escapar-se de totes les operacions policials que hi ha hagut contra organitzacions islamistes durant els darrers anys. Se'l considera un dels caps de la Gamaa Islamiya, el braç d'Al-Qaeda al sud-est asiàtic, que vol instaurar un Estat islàmic a l'Àsia.
Anar al contingut