Atenes

Un fals avís de bomba fa evacuar un vol Atenes-Barcelona de Vueling

El vol Atenes-Barcelona de Vueling, immobilitzat a la capital grega per una amenaça de bomba falsa, ha sortit amb nou hores de retard cap al Prat. Segons informa el lloc web de l'aeroport internacional d'Atenes, l'avió ha sortit a la mitjanit, hora catalana. L'amenaça de bomba ha obligat a immobilitzar l'aparell en un lloc apartat de les mateixes instal·lacions i a tornar a escorcollar els passatgers i revisar l'equipatge. Després d'un escorcoll intens, s'ha descartat la presència de cap artefacte explosiu. En el moment de l'evacuació, a l'avió hi havia 148 passatgers i 7 tripulants.

Actualitzat
La policia aeroportuària ha trobat una nota manuscrita en anglès a l'interior de l'avió, un Airbus A320, que deia "Hi ha una bomba". Tot seguit han evacuat els ocupants i han immobilitzat l'aparell en una zona apartada per inspeccionar-lo. L'escorcoll ha permès comprovar que no hi havia cap dispositiu sospitós. De tota manera, han tornat a escorcollar els ocupants i a revisar les maletes que duien. 

Un portaveu de la companyia ha explicat que tots els passatgers estan bé i que mentre esperaven poder volar els han allotjat en un hotel al costat de l'aeroport. El lloc web de l'aeroport internacional d'Atenes informa que el vol ha sortit a la mitjanit, hora catalana.

Aquest episodi d'alerta arriba tot just l'endemà d'un altre incident en un vol de Vueling, en aquest cas a la instal·lació francesa de París-Orly. El reactor de l'aparell es va incendiar abans d'enlairar-se i es va haver d'evacuar ràpidament els ocupants. L'evacuació va acabar amb vuit passatgers ferits lleus.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut