Marbella

El PP denuncia escoltes il·legals a alguns dels seus dirigents

La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha denunciat que alts dirigents del seu partit són víctimes d'escoltes telefòniques "il·legals" que "no tenen res a veure amb els sumaris" judicials. De Cospedal s'ha reafirmat en les declaracions que va fer fa uns dies quan va demanar al govern de José Luis Rodríguez Zapatero que es dediqués a perseguir ETA abans que al PP. La vicepresidenta primera del govern, María Teresa Fernández de la Vega, ha exigit a Cospedal que vagi als tribunals si creu que s'està cometent un delicte o, en cas contrari, que es retracti de les acusacions.

Actualitzat
La número dos del Partit Popular en una entrevista a l'agència EFE ha afirmat que "perseguir l'oposició" és propi "d'un sistema antidemocràtic" i d'un "estat policial".

"Ens consta" que s'estan produint, a vegades de manera il·legal, escoltres telefòniques a persones que no tenen res a veure amb cap sumari" judicial. Hi hauria alts dirigents del partit amb el seu telèfon personal "punxat".

De Cospedal ha dit que "els fiscals estan molt empipadors amb l'actuació del govern" en la instrucció del "cas Gürtel". La secretària general del PP es refereix a les declaracions de la vicepresidenta primera del govern, María Teresa Fernández de la Vega, que va anunciar que la fiscalia general de l'estat presentaria un recurs al Suprem pel sobreseïment dictat pel Tribunal Superior de Justícia del País Valencià sobre la causa contra Francisco Camps per corrupció.

El PP considera que els ciutadans "voldrien veure la Fiscalia perseguint ETA". En comptes d'això, han vist De la Vega donant instruccions a la justícia per perseguir el president de la Generalitat valenciana.

De la Vega insta Cospedal a anar als tribunals

La vicepresidenta primera del govern, María Teresa Fernández de la Vega, ha exigit a Cospedal que vagi als tribunals si creu que s'està cometent un delicte o, en cas contrari, que es retracti de les acusacions que ha fet contra el govern espanyol i contra la feina de policies, jutges i fiscals, tasca que està "menyspreant".

De la Vega considera intolerable que, per "interessos particulars", es llancin "ombres de sospita sobre el funcionament del nostre estat de dret". La vicepresidenta ha afirmat que "l'escalada verbal" dels dirigents del PP en els últims dies, evidencia el seu "nerviosisme" i els ha demanat que es calmin i actuïn amb més responsabilitat.


NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut