Vela

La 33a edició de la Copa Amèrica es disputarà a la Unió dels Emirats Àrabs en lloc de València

Després de veure com el vaixell "Desafío Español" era desposseït de la seva condició d'aspirant, València s'ha quedat sense la Copa Amèrica de vela. Aquest dimecres, la Societat Nàutica de Ginebra i la seva embarcació, l'"Alinghi", actual campiona, han decidit que la 33a edició de la regata canviï el Mediterrani pel mar d'Aràbia. La nova seu, doncs, ja no serà València sinó la ciutat de Ras Al-Khaimah, a la Unió d'Emirats Àrabs. Aquesta decisió arriba després d'anys de disputes per determinar quin vaixell es convertia en el contrincant de la nau suïssa.

Actualitzat
L'abril passat un tribunal nord-americà va estipular que l'"Oracle" i no pas el "Desafío Español" era el legítim aspirant, el "Challenger of Record" de la 33a edició de la Copa Amèrica. En principi, la prova s'havia de celebrar aquest 2009 però el litigi entre l'embarcació dels EUA i l'espanyola havia endarrerit la disputa de la regata.

Finalment, però, la sentència va determinar que mentre l'"Oracle" havia de decidir les dates -finalment serà el 8 de febrer del 2010- l'"Alinghi", actual campiona, seria qui triaria la seu. I aquest dimecres ha saltat la sorpresa en saber-se que la Societat Nàutica de Ginebra, representant de la nau suïssa, ha escollit la localitat de Ras Al-Khaimah en lloc de València.

Diferències econòmiques entre les administracions espanyoles i valencianes, i els organitzadors de la prova més la sentència que deixava fora de competició el vaixell "Desafío Español" han provocat una decisió que deixa la ciutat del Túria sense un esdeveniment esportiu d'envergadura. València havia acollit la Copa Amèrica en l'última edició, disputada el 2007.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut