San José

La Fiscalia recorrerà al setembre l'ordre del TSJPV d'arxivar la causa contra Camps

La Fiscalia General de l'Estat ha comunicat al Tribunal Suprem que recorrerà la decisió del Tribunal Superior de Justícia del País Valencià (TSJPV) d'arxivar la causa contra el president valencià, Francisco Camps, per un presumpte delicte de corrupció en el marc del "cas Gürtel". El text el presentarà al setembre i, entre altres aspectes, argumentarà que la interlocutòria que exculpa Camps i els altres tres càrrecs del PP implicats en el "cas Gürtel" contradiu el que afirma el jutge instructor del procés.

Actualitzat
La vicepresidenta primera del govern, María Teresa Fernández de la Vega, va anunciar dilluns les intencions de la Fiscalia i va manifestar el seu "respecte" per la decisió del Tribunal Superior valencià per "coherència" amb la posició que l'executiu manté davant de les resolucions dels tribunals.

El fet que fos ella qui comuniqués els passos que seguiria la Fiscalia ha general nombroses crítiques. El vicepresident del govern valencià, Vicent Rambla, ha exigit a De la Vega que aclareixi si "està donant instruccions a la Fiscalia General de l'Estat i movent els fils d'un òrgan judicial que hauria d'actuar amb independència". Rambla considera que les declaracions de la vicepresidenta demostrarien que "el govern central està intentant instrumentalitzar la justícia en benefici seu". La Generalitat Valenciana ha demanat a De la Vega que comparegui al Senat per explicar si dóna ordres a la Fiscalia General de l'Estat. 

El recurs de la Fiscalia davant del Tribunal Suprem se sumarà als que han anunciat els socialistes valencians.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut