València

El PSPV presentarà un recurs al Suprem després del sobreseïment de la causa contra Francisco Camps

La decisió del Tribunal Superior de Justícia del País Valencià d'arxivar la causa oberta contra el president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, no ha agradat als socialistes valencians, que ja han anunciat que presentaran un recurs al Tribunal Suprem. El Partit socialista del País Valencià (PSPV) considera que el cap del govern ha mentit "a les Corts de manera reiterada, sistemàtica i conscient" i demanen que assumeixi "responsabilitats polítiques". El Bloc Nacionalista Valencià (Bloc) afirma que la decisió del tribunal no sorprèn ningú i denuncia "intromissions de polítics en el poder judicial.

Actualitzat
El secretari general del PSPV, Jorge Alarte, ha anunciat que presentaran un recurs contra el president valencià, Francisco Camps; el portaveu del PP a les Corts i secretari general del PPCV, Ricardo Costa; l'exvicepresident i exconseller, Víctor Campos, i l'excap de gabinet de la Conselleria de Turisme i l'actual responsable de Protocol de la Diputació de Valencia, Rafael Betoret.

El PSPV afirma que respecta l'acte del jutge i "l'actuació dels magistrats", però no la comparteixen i per això que portaran el cas davant del Tribunal Suprem. Jorge Alarte considera que "les responsabilitats polítiques són evidents, estan clares, i els fets en què es fonamenten també".

El secretari general del Bloc i diputat de Compromís a les Corts Valencianes, Entic Morera, ha assegurat que la sentència del TSJPV, que "era d'esperar, "és un clar exemple de politització de la Justícia" i de les "intromissions de polítics en el poder judicial".

Morera considera que el president del Tribunal Superior valencià, Juan Luis de la Rúa, "li ha tornar a fer un altre favor al seu amic Francisco Camps". El sobreseïment del cas " fa que molts ciutadans deixin de creure en la Justícia i també en la classe polítics valenciana". I és que "ha quedat més que demostrat per un jutge que tota la cúpula del PP ha acceptat regals d'un entramat d'empreses corruptes, que han fet aquests regals per quedar-se amb contractes milionaris".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut