Barcelona

Els diaris alemanys i britànics es fan ressò de l'atemptat a Mallorca

L'atemptat que ha provocat la mort de dos guàrdies civils a Calvià, a l'illa de Mallorca, també té un lloc a la informació dels diaris europeus. Les edicions digitals dels mitjans de comunicació alemanys i britànics, i també francesos i italians, es fan ressò de l'atemptat. No és estrany si tenim en compte que són els països d'origen de gran part dels turistes que trepitgen Mallorca cada any i que, a més, l'atemptat ha passat a l'estiu i en una zona molt turística.

Actualitzat
Al Regne Unit, l'edició digital del diari "The Times" no té la notícia entre els principals titulars, però sí que la destaca en un pla secundari. I titula "Un altre atemptat a Espanya: dos policies morts en un 'resort' turístic" en un requadret amb fotografia inclosa. És el mateix cas del rotatiu "The Independent", que explica igualment que l'atemptat ha tingut lloc a l'exterior d'una caserna i que la recerca dels terroristes ha deixat l'illa de Mallorca sense comunicacions.

Sí que ho té entre els primers titulars l'edició digital de "The Guardian", que remarca que és el segon atac terrorista en dos dies.

En comparació, destaca molt més la notícia el diari sensacionalista "The Sun", que situa la imatge de l'explosió per sota de la informació principal i titula que l'atemptat deixa aïllada Mallorca i els turistes britànics que hi passen les vacances.

El lloc web de la BBC internacional fa aparèixer la notícia com a primera informació i titula "Mallorca, aïllada per una explosió". El text explica que el port i l'aeroport han quedat tancats després de la mort de dos guàrdies civils per l'explosió d'un cotxe.

L'illa de Mallorca és un destí de vacances habitual per a milers de ciutadans d'Alemanya des de fa dècades. Els mitjans de comunicació d'aquest país obren les seves edicions amb la notícia de l'atemptat.

El setmanari "Der Spiegel" obre l'edició en línia amb l'atemptat a l'illa de Mallorca i acompanya la informació amb un vídeo. Aquesta obertura és la mateixa que la del diari "Frankfurter Allgemeine".

El diari "Bild" també situa aquesta informació entre les més destacades. En aquest mitjà es planteja la possibilitat que l'atemptat tingués com a objectiu els reis d'Espanya. I és que l'explosió ha tingut lloc a pocs quilòmetres del palau de Marivent, on els monarques passen les vacances.

El diari "Die Zeit" també planteja aquesta hipòtesi, tot i que la notícia principal se centra en la situació a l'illa després de l'atemptat d'ETA. La notícia va acompanyada d'un vídeo i de fotografies. El web de la "Tagesschau", el telenotícies més vist a Alemanya, que s'emet per la cadena de televisió pública ARD, també obre la portada amb la informació de l'atemptat a Mallorca. Tots els mitjans alemanys destaquen la situació de les connexions amb l'illa per aire i mar.

Entre els diaris francesos, "Le Monde" situa la informació a la portada de l'edició digital, però sense foto i en un segon pla. "Atemptat a Mallorca: la policia bloqueja l'illa", titula. També ocupa un segon pla a "Libération", que en aquest cas acompanya la informació amb una fotografia i es fa ressò que l'atemptat a Calvià arriba 24 hores després del de Burgos.

I a Itàlia, el "Corriere de la Sera" obre l'edició digital amb la notícia de l'atemptat i el titular "A Espanya torna el malson d'ETA. Mallorca, aïllada". I també "La Repubblica" té l'atemptat com a informació més destacada: "Espanya, ETA encara mata".
Anar al contingut