Palma

Una cinquantena de vols han acumulat retards pel tancament de l'aeroport de Palma

L'illa de Mallorca ha estat incomunicada des de les 16.00 fins a les 17.50 hores d'aquest dijous. La delegació del govern a les illes Balears ha confirmat que s'han tallat els accessos aeris i marítims com a conseqüència de l'atemptat d'ETA que ha matat dos guàrdies civils a Calvià. Segons un comunicat de la delegació, amb aquesta actuació es volia "tancar l'illa per evitar la fugida dels terroristes". El tancament de l'aeroport de Son Sant Joan ha provocat retards en una cinquantena de vols, la meitat dels quals amb origen o destinació al Prat. Segons Aena, només s'ha hagut de cancel·lar un trajecte, justament un de Spanair que enllaçava Barcelona i Palma, mentre que un altre vol que sortia de l'illa s'ha desviat cap a Reus.

Actualitzat
El trànsit aeri s'ha reobert a les sis de la tarda. Aena assegura que s'ha reforçat el personal de control aeri per tal de recuperar la normalitat al més aviat possible. En el moment de tornar a funcionar, a l'aeroport de Son Sant Joan quedaven pendents d'operar 200 dels 660 vols programats per a la jornada.

Pel que fa als ports, han tornat a funcionar a partir de les set de la tarda. Des d'aleshores la Guàrdia Civil permet la sortida dels vaixells, però només després d'inspeccionar-los. L'Autoritat Portuària de les Balears ha advertit que els controls es podrien allargar durant dies. Les restriccions han provocat retards de dues hores en un ferri que anava d'Alcúdia a Ciutadella i en un creuer que ha sortit de Palma.
Anar al contingut