Natació

Michael Phelps guanya la final dels 200 metres papallona i obté el seu primer or individual als Mundials de Roma

Michael Phelps s'ha tret l'espina de la desfeta d'ahir, als 200 metres lliures, i aquest dimecres, per fi, s'ha penjat el primer or als Mundials de Roma en una prova individual. Ho ha fet en els 200 papallona i, a més, amb un nou rècord del món: 1 minut, 51 segons i 51 centèsimes. Phelps ha rebaixat la plusmarca que ell mateix havia batut als Jocs Olímpics de Pequín. Aquest cop, ni el banyador ha pogut fer-hi res, amb el Tauró de Baltimore.

Actualitzat
No hi ha hagut una altra sorpresa i Michael Phelps s'ha penjat la medalla d'or en la final dels 200 metres papallona. El nord-americà s'ha tret l'espina de la jornada precedent quan va veure com un desconegut, l'alemany Paul Biedermann, ajudat per un banyador de poliuretà, guanyava la final dels 200 lliures i, a més, li prenia el rècord del món. En aquesta ocasió Phelps no ha donat opció i gràcies a una cursa molt igualada ha establert un nou rècord del món dels 200 metres papallona. Phelps ha fet un crono d'1 minut, 51 segons i 51 centèsimes. Aquesta es la tercera medalla per l'estrella de la natació, la segona d'or.

Pluja de rècords mundials


Novament, els banyadors d'última generació, que quan acabi aquest mundial es prohibiran, han permès una altra jornada plena, amb sis rècords mundials. El sud-africà Van der Burgh ha batut el dels 50 braça. La italiana Federica Pellegrini ho ha fet en els 200 metres lliures, la russa Anastasia Zueva ha superat el dels 50 metres esquena i l'alemanya Daniela Samulski ha batut el dels 50 esquena.

La jornada s'ha tancat amb la final dels 800 metres lliures en què el xinès Li Zhang ha fet un rècord del món estratosfèric en rebaixar l'anterior marca en sis segons. L'espanyol Marco Rivera ha acabat setè.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut