Barcelona

Més teletreball i distància entre els treballadors, consells per frenar els contagis de la grip nova

La Generalitat preveu que en les setmanes de més incidència del virus, l'absència al llocs de feina podria arribar al 40%, entre els treballadors que es posin malalts i els que hagin de cuidar familiars afectats. Per tal d'evitar l'expansió del virus i gestionar l'afectació a les empreses, el Departament de Treball i el sindicat CCOO han fet arribar a les empreses un seguit de recomanacions.

Actualitzat
El Departament de Treball i el sindicat CCOO faran arribar a les empreses catalanes tot un seguit de consells per frenar la propagació de la grip nova i minimitzar els efectes de la pandèmia a les finances dels seus negocis i als drets dels treballadors.

El Departament de Treball recomanarà a les empreses augmentar el teletreball i mantenir les distàncies entre els treballadors per frenar els contagis de la grip nova. També demana que tothom que presenti símptomes agafi la baixa de seguida. Altres consells són intensificar la neteja i la ventilació dels espais.

Mentrestant, Comissions Obreres demana que les possibles baixes per grip nova es cobreixin immediatament amb noves contractacions en què es doni prioritat a persones afectades per un ERO o per suspensió de feina. El sindicat també alerta els empresaris que totes les mesures excepcionals que s'hagin de prendre per causa de la malaltia s'hauran de negociar. I crida a tenir més temps per conciliar la vida laboral i familiar per si els treballadors han de cuidar de familiars malalts.

Tot i que el comportament d'una pandèmia és imprevisible, Treball preveu que en el pitjor dels casos, i durant les setmanes de més incidència, l'absència als llocs de feina pugui arribar al 40%, comptant els malalts i els que es queden a casa per cuidar familiars.
Anar al contingut