Barcelona

Benach insisteix a remodelar el govern per lluir el finançament

El president del Parlament, Ernest Benach, diu a Catalunya Ràdio que si s'hagués de remodelar el govern, ara seria el moment. Benach afegeix que això és una prerrogativa del president de la Generalitat, però pensa que el govern ha de lluir al màxim l'últim tram de legislatura, després de l'acord de finançament.

Actualitzat
"Si toca fer alguna cosa potser toca fer-ho ara", ha dit el president del Parlament, Ernest Benach, en declaracions a Catalunya Ràdio sobre una possible remodelació de govern. Benach ha considerat que després d'haver aconseguit l'acord de finançament, "cal anar a totes i aquest any de govern ha de brillar".

Benach ha recordat que la prerrogativa de canviar el govern és del president de la Generalitat, i diu que si José Montilla no ho creu convenient, no es farà.

Sobre la compareixença d'aquesta tarda del conseller d'Interior, Joan Saura, per explicar l'operatiu per apagar l'incendi del massís dels Ports, a la Terra Alta, Benach espera que ningú en vulgui treure profit polític. "És molt bo que el conseller comparegui i que es faci debat reflexiu, serè, tranquil. Que no es vulgui treure rèdit polític d'una situació que no en té cap i que tots plegats siguem conscients que vivim en un país mediterrani i que els focs forestals són un risc evident", ha conclòs el president Benach.

El president del Parlament també ha explicat que si el Tribunal Constitucional retalla l'Estatut, la societat civil i els partits hauran de posicionar-se.
Anar al contingut